Translate

Senarai Blog Saya

Jumaat, 9 April 2010

Jom Layan Lentuk Beruk Dengan Blogger BPN (Biar Punah Negara)

Blogger Darul Ehsan Today Kenapa Emosi Tak Ingaaat…?
Sedihnyer hati bila melihatkan gambar my most beloved Datuk Seri PM dah terbalik! Even its getting more sad bila gambar terbalik dibuat oleh Blogger fren pro BN sendiri…, huuhh huuhhhh huuuuu….!!! Sampai ati Blogger Darul Ehsan Today [DET] buat macam nie!
What is the utmost reason and rationale our Bro DET have get so mad with PM’s decision on candidate nak bertanding di Hulu Selangor nie..??
Dah tentulah keputusan yang PM buat setelah ambil kira lots of good factors and he has his advisors around him…..
Sometimes apa yang kita nampak tak semestinya tepat. Our PM mestilah dah ada sebab kenapa masih mahu calon MIC. Mungkin sebagai test ground untuk tengok sejauh mana “hard work and commitment” dari kaum India..? Is it true that kaum India dah kembali menyokong BN? Kalau tetap kalah jugak, then its good reason for PM not to have many MIC candidates untuk next General Election, who knows??
Relax la Bro Det..! Dengan membaca your blog coverage, we all know you have done your assignment to check the support at Hulu Selangor. Tapi have you done completely all over Hulu Selangor..? I was told kawasannya besar giler… Daerah Hulu Selangor memang luas bro! Tetapi by reading your blog, I’m sure you belum lagi cover the whole Parlimen kalau cuma ada dua atau tiga article about penduduk disana….
Bro DET was so emotional sampai sanggup attack our own Datuk Seri PM. Just one question to Bro DET, kalaulah nanti semua leaders UMNO akan finally agree and accept keputusan ini, lepas tu semua leaders at all level sampai ke grassroot pun akhirnya setuju dan buat kerja untuk menangkan calon BN, here is my question = siapa akan “backing” Bro DET untuk all your work damaging nama baik PM…?? Kalau ada UMNO leaders akan berdiri depan Bro DET and said “kami sokong tindakan Blogger ini…” then alhamdulillah. Tetapi kalau selepas nie Bro DET dibiarkan keseorangan, macam mana..??
The worst yet to come kepada Bro DET kalaulah calon MIC menang, amacam..?
Ada cara nak tegur pemimpin sebab they are also manusia biasa macam kita. Tapi janganlah sampai memberikan good opportunity to our enemies to attack us.
Sebagai bukti bloggers sebelah pembangkang dah cepat pick up your article and published at their end…. Seronoknya mereka mentertawakan our PM yang dihina oleh our own bloggers pro BN!
Cuba tengok footage article bloggers kat bawah nie. At the time of my updates, I only saw ada 3 blog, tapi lepas nie I believe could be more. Maklumlah Bro DET dah bagi lauk kat mereka….
Blog Parlimen Kota Raja
Blog Mimpi Senja
Blog Mandor Blogspot
Seronak juga sekali-sekala baca blog BPN (Biar Punah Negara) ni. Apatah lagi dengan PRK Hulu Selangor yang majoriti pengundinya ialah Melayu. Kenapalah sampai hati Najib bagi kerusi tu kat MIC yang sepatutnya Umno lebih layak untuk kerusi tersebut.
Kerana nak jaga hati Samy sanggup Najib meminggirkan ahli Umno diperingkat akar umbi. Apa hebat sangat dengan MIC yang kalah teruk dikebanyakkan kerusi semasa PRU yang lepas. Dah tahu MIC tidak diterima oleh akar Umbi penduduk Hulu Selangor, Najib masih lagi mengutamakan MIC.
Lepas itu minta ahli Umno bekerja keras untuk calon yang bukan pilihan akar umbi. Inikah sikap ketuanan Melayu yang dilaung-laungkan selama ini. Buang salahlah slogan 'Umno Juara Rakyat' jika pendapat akar umbi diketepikan.
Najib mana tahu apa kehendak akar umbi kerana beliau hanya mahu mendengar nasihat-nasihat daripada orang yang ada disekelilingnya. Tahu sahajalah kata-kata penasihat beliau hanya melaporkan perkara yang enak-enak sahaja.
Sebagai menunjukkan tanda protes dengan keputusan Najib itu, ahli-ahli Umno Hulu Selangor patut boikot daripada mengundi calon dari MIC itu. Jangan mengundi atau pun rosakkan sahaja kertas undi semasa pilihan raya nanti.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular