Translate

Senarai Blog Saya

Ahad, 3 Januari 2010

Betapa Rapuhnya Pertahanan Kita........

Apabila  kita memperkatakan tentang kehilangan enjin jet pejuang............. berbuih-buih sampai kering air liur.......... baik pihak pembangkang mahu pun pihak kerajaan.............. yang paling teruk ialah menteri pertahanan kita........... cuba menegakkan benang basah yang tak boleh tegakkan........... pasal air banyak sangat kat benang itu.


The Boneyard: Where Military Aircraft Go to Die - Neatorama 
 Biar saya mencelah sikit buat hulubalang-hulubalang One Malaysia........... dan tidak ketinggalan buat mantan PM kita yang hanya nampak selepas rejim beliau.......... semasa beliau menjadi PM............. apa yang beliau buat semuanya betul............ jangan kata RAKYAT DIDAHULUKAN sahaja takut............. hulubalangnya pun takut kat beliau........... Tun MAHAthir............ Duta Mesir panggil beliau "Bapa Malysia"............ Sorry ya........ beliau bukan bapa saya sebab bapa saya dah meninggal............. AlFatihah.

Sepatutnya kerajaan dedahkan kepada RAKYAT DIDAHULUKAN cerita yang sebenar............. tentang betapa rapuhnya pertahanan negara................. daripada anasir luar............ khususnya CIA yang berkeliaran di bumi Malaysia................. semua maklumat rahsia ditangan mereka................. lihatlah bagaimana senangnya saya mendapat maklumat risikan............... hanya dihujung jari sahaja.

See full size image
  
 

  
 Tentang angan-angan nak beli jet pejuang baru tu............. hentikan saja............... bukankah rakyat Malaysia cukup kretif dalam bab-bab ubahsuai.............. sebagai contoh kita lihat sahaja mat-mat rempit............ motor buatan Jepun yang boleh lari 120 k/h............ dia orang boleh ubahsuai sikit............. dah boleh lari 160-180 k/j................ Balajarlah sebagaimana negara Iran boleh reka pesawat juang mereka sendiri seperti dibawah.
Saegh
Saeqeh
Shafagh
Shafaq
Azarakhsh
azarakhsh

Tak tahulah kut-kut kerangan nak beli jenis X-47B UCAS seperti kat bawah ni............... Tapi kalau jenis ini....... lupakan saja cita-cita One Malaysia................ pasal harga nya yang boleh muflis negara............. dan yang pasti AS tak akan jual senjata sulit mereka.
x47b_carrier
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular