Translate

Senarai Blog Saya

Sabtu, 3 Oktober 2009

Bagan Pinang : King Of Mat Rempit Mendakwa Di Pukul.....

Semasa pernamaan calon di Bagan Pinang, Raja Mat Rempit, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim telah mengaku bahawa beliau telah dipukul oleh 9 penyokong PAS.

Beliau dikatakan dipukul dari belakang dengan menunjukkan kesan merah bekas pukulan tersebut. Yang menjadi kemusykilannya ialah terdapat tanda merah pada belakang lehernya.

Apakah benar beliau di pukul kerana memandangkan kulit beliau itu, apakah kita boleh  nampak kesan lebam yang berwarna merah. Lainlah jikalau kulit beliau berwarna cerah, pasti kesan merah itu akan kelihatan.

Yang ajaibnya ialah beliau sempat boleh mengira pula bilangan orang yang memukulnya itu. Jika seorang dua mungkin kita boleh terima, tetapi ini sampai sembilan orang yang memukulnya dari belakang.

Mungkin beliau ini seorang yang berilmu tinggi dalam bidang persilatan. Jika boleh saya pun ingin menuntut ilmu daripada beliau.

Apakata kalau kita tanya kepada mantan Perdana Menteri, Dr. Mahathir, kerana jika bab-bab ini beliau lagi handal dalam ilmu firasat. Macam kes mata lebam Saudara Anwar Ibrahim apabila beliau ditanya oleh wartawan tentang mata lebam tersebut.

Kerana itulah jalan terbaik buat Abdul Azeez ialah berjumpa dengan mantan Memanda Menteri yang pasti perkara ini dapat ditilik olehnya.

Umno.........Umno..........Umno.... Baru pernamaan calon dah mula main wayang. Kalau nak kelentong tu.............. biarlah logik dek akal. Tentang masaalah kulit itu pula, bukannya nak menghina.

Mengikut ilmu firasat Memanda Menteri, " mengikut firasat akan amalan hamba dalam ilmu tersebut, Anwar telah memukul sendiri akan matanya bertalu-talu tanpa henti untuk membuatkan hamba rakyat percaya yang beliau telah dipukul".

"Dan mengikut firasat hamba juga, tentang sakit belakang yang beliau alami itu adalah  kerana beliau telah berdiri diatas kerusi dan kemudian menjatuhkan dirinya agar hamba rakyat mempercayai bahawa aha hulubalang-hulubalang pencaci Umno telah memukul belakangnya":.

Bagaimana pula dengan cerita kat bawah ini pula............ siapa sebenarnya semseng semasa penamaan calon. Oleh itu, pembaca sendirilah yang menilainya., siapa sebenarnya pembohong besar dalam Umno-Bn. Lapuran dibawah ini adalah bersumberkan kepada Akhbar Harakah................... anda nilailah mana yang betul dan mana yang pembohong besar.....

Sekumpulan jurugambar terjatuh akibat ditolak pengawal peribadi calon BN, Tan Sri Isa Samad sewaktu cuba merakam gambar beliau.

Sewaktu perarakan calon BN pagi tadi, jurugambar berkenaan bersedia di kawasan cerun bukit mananti ketibaan rombongan perarakan calon BN tersebut.

Mereka mendakwa telah dirempuh oleh rombongan penyokong BN diketuai sekumpulan pengawal Isa yang datang dari arah atas bukit.

"Kami semua berbaris di kawasan bawah bukit menunggu mereka (perarakan BN) tiba.

"Bila mereka sampai, yang depan terus rempuh kami sampai terjatuh," cerita seorang jurufoto akhbar Siasah kepada kami.

Namun apa yang dikesali, kesemua mereka seolah olah tidak menghormati langsung petugas media yang ingin manjalankan tugas mereka.

Selain ditolak dengan kasar, para jurufoto berkenaan turut dihembur dengan maki hamun oleh sebahagian pengawal berkenaan.

ImageMenurutnya, lebih dari tujuh orang berpakaian vest dan bertopi dacing dilihat mengawal Isa.

Berikutan kekasaran itu, beberpa orang jurufoto berkenaan tampil melawan mempertahan hak mereka.

Pertengkaran dan pergelutan itu bagaimanapun berjaya dikawal orang ramai.

"Kami sampai menjerit minta mereka jangan tolak kami, tapi mereka tak peduli," katanya lagi.

Pada sesi penamaan calon pagi tadi, Suruhanjaya Pilihan Raya SPR mengesahkan hanya calon Pakatan Rakyat, Zulkefly Mohamad Omar dan calon BN, Tan Sri Isa Samad bertanding bagi merebut kerusi Ahli Dewan Undangan Negeri ADUN Bagan Pinang 11 Oktober depan.

Dianggarkan lebih 10 ribu penyokong pakatan menyertai perarakan calon pagi tadi.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular